✍مرتضی سبزی
اقتصاد یکی از مؤلفههای مهم پیشرفت هر کشور است به طوری که با استقلال یک ملت رابطه مستقیمی دارد، شعارهای سال یک دهه اخیر از سوی رهبر فرزانه انقلاب نیز بر همین رویکرد بوده و نشان میدهد که اولویت اول کشور «اقتصاد» است؛ بر همین مبنا و با روی کار آمدن دولت سیزدهم یکی از مهمترین موضوعاتی که در دستور کار دولتمردان قرار گرفت، مباحث اقتصاد در ابعاد گوناگون بوده و این رویکرد در استان ایلام نیز در حال پیگیری است.
یکی از مهمترین موضوعاتی که دولتمردان کشور به آن اهتمام دارند، اشتغال است، امروز استان ایلام بهعنوان یکی از استانهای هدف اشتغال، مورد توجه دولت و مجموعه مدیران ارشد استان قرار گرفته است، در ماههای اخیر جلسات فشردهای برای رفع معضل بیکاری با استفاده از توان دستگاههای اجرایی و بخش خصوصی برگزار شده که خروجی مثبتی داشتهاند، بهطوریکه ظرف این مدت کوتاه ۶۶۶ طرح اشتغالزا در استان آغاز شده، طرحهایی که زمینهساز اشتغال جوانان جویای کار خواهد شد و برای حدود هزار نفر شغل ایجاد میکند.
در جلسات متعدد تبصره ۱۸ با حضور استاندار و معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار ایلام، گرههای کور تولید و در نهایت اشتغال، یکی پس از دیگری در حال باز شدن است و امروز شاهد آغاز به کار این طرحهای اشتغالزا در استان هستیم. برای تسهیل در اجرای این طرحها و ایجاد اشتغال، طی جلسات برگزار شده در حدود پنج ماه گذشته، تسهیلات ویژهای از محل تبصره ۱۸ به متقاضیان در حوزههای مختلفی همچون صنعت، معدن، کشاورزی، میراث فرهنگی، مشاغل خود اشتغالی و نهادهای حمایتی پرداخت شده است؛ موضوعی که نشان میدهد توسعه و به صورت همزمان احیای واحدهای تولیدی و ایجاد اشتغال در دست پیگیری است.
این در حالی است که علاوه بر تسهیلات تبصره ۱۸، به صورت همزمان موانع و مشکلات سر راه اشتغال مشاغل خرد نیز پیگیری میشود، در واقع جذب تسهیلات تبصره ۱۶ فرصتی ارزشمند برای ایجاد مشاغل در حوزه خانگی است. علاوه بر این با پیگیری و رفع مشکلاتی همچون سرمایه در گردش، آب، برق و موانع اداری و بانکی، مشکل ۸۶ واحد تولیدی فعال و نیمهفعال نیز در طی این مدت برطرف شده است.
از مهمترین راهکارهای انجام گرفته برای احیای واحدهای تولیدی، استفاده از ظرفیت شرکتهای دانش بنیان بوده، نکتهای که در شعار امسال رهبر فرزانه انقلاب به آن تأکید جدی شده و امروز نمود آن در فعال شدن واحدهای تولیدی راکد هویداست. گره واحدهای تولیدی یکی پس از دیگری در حال باز شدن است و این باعث شده است تا میزان اشتغالزایی واحدهای صنعتی در استان ایلام روندی صعودی و امیدوار کننده را طی کند.
نکته مهمی که توسط تیم اقتصادی استان به صورت ویژه پیگیری شدهاست، رفع مشکلات مربوط به نوبتدهی و نوبتبندی است، امروز ساز و کارها برای حذف قید و بندهایی که فرایند پرداخت را کُند کرده و یا متقاضی را از دریافت تسهیلاتِ مربوط به اشتغال ناامید میکند، در حال از بین رفتن است و بانکها مؤظف شدهاند هرگونه پرداخت تسهیلات تبصره ۱۶ را از نوبتبندی مستثنی و حتی برای آمادهسازی پروندههای مرتبط اقدام کنند. حوزه اقتصادی استانداری ایلام با نگاه حمایتی و هماهنگی میان بانکها و دستگاههای اجرایی و با برطرف کردن برخی محدودیتها، ساز و کار تسهیل کنندهای برای متقاضیان فراهم کرده است.
سیاستگذاری مجموعه مدیران استان تنها به این حوزه ها بسنده نشده و تلاشها برای احیای واحدهای تولیدی به عنوان یکی از مهمترین دغدغههای تولیدگران که نقش مهمی در ایجاد اشتغال دارند، دو چندان شده است.
یکی از مهمترین جلسات در دست اقدام که در مدت ۸ماه کاری مدیریت جدید به صورت فشرده و متعدد برگزار شده، جلسات مربوط به ستاد تسهیل و رفع موانع واحدهای تولیدی است که در این مدت ۲۹واحد غیرفعال و راکد دوباره فعال و احیا شدهاند، البته در این میان نباید از نقش تأثیرگذار بازدیدهای میدانی غافل شد. بازدیدهای متعدد و سرزده از واحدهای تولیدی و در جریان قرار گرفتن مشکلات آنان، نقش مهمی در احیای ۲۹ واحد راکد تولیدی داشته و بدون تردید ادامه و استمرار این وضعیت منجر به فعالسازی سایر طرحهای غیرفعال خواهد شد که به اقتصاد پایدار در استان کمک شایانی می کند.
امروز مثلت تولید، سرمایه گذاری و اشتغال با مدیریت عالی و احسن در جهت هماهنگی میان بانکها و دستگاههای اجرایی و نیز همراهی خوب و تأثیرگذار سازمان بازرسی استان و نیز مراجعات حضوری به دفتر معاونت اقتصادی استانداری ایلام که نیمی از آنان صاحبان واحدهای تولیدی و صنعتی هستند (که امید به احیای مجدد واحدهایشان بسته اند)، چنین برآورد میشود که آینده روشنی در انتظار اقتصاد ایلام است.
- تحریریه بوتک نیوز
- کد خبر 11952
- بدون نظر
- پرینت